2013-08-28 11:44:22• hírek • Kocsis Zoltán

A Milan – PSV-én kívül minden más eldőlt?

A Milan - PSV párharcon kívül tényleg minden más eldőlt a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörében, tehetnénk fel a kérdést a szerdai visszavágók előtt. A válaszra a kérdés nyilván az lehet, hogy nem, hisz a labdarúgásban láttunk már csodákat. Az igazi választ azonban a pályán adják meg a csapatok. Jó hír a futball szerelmeseinek, hogy az öt találkozóból négyet közvetít valamelyik, Szatmár megyében fogható tévé.

Haladjunk időrendi sorrendben. A Zenit 4-1-re nyert Portóban a Paces de Ferreira ellen, így a portugál kiscsapat nem sok mindenben reménykedhet a szentpétervári visszavágó előtt. Szintén idegenben nyert 2-0 arányban a Real Sociedad, amely egyelőre a szezon elején is tartja tavaszi jó formáját. A Lyon távol van attól a csapattól, amely néhány éve egyeduralkodó volt Franciaországban. A jó szezonkezdést (két bajnoki győzelem) követően ráadásul a Sociedad elleni vereség úgy megfogta őket, hogy rögtön kikaptak a bajnokságban is a nem túl acélos Reims-től.

Szintén két gólos hátrányt kellene ledolgoznia a Celticnek a Sahtyor Karagandi  ellen. A skótok javára szólhat, hogy hazai pályán lépnek pályára és a nagyobb nemzetközi tapasztalat is az ő esélyeiket növeli. A Rangers kizárása óta azonban „egycsapatossá" zsugorodott skót bajnokságban lassan elszoknak a versenyhelyzettől, ami nem erősíti pozíciójukat a nemzetközi kupákban. Ráadásul a Karagandi a Celtic Parkban játszhatja azt, amivel odahaza meglepte a zöld-fehéreket: stabil védekezésből indított gyilkos kontrák. Ha sikerrel járnak, első kazah csapatként jutnak be a BL csoportkörébe.

A nap legkiegyenlítettebb párharcát a Milan és a PSV Eindhoven vívja - erre utal az is, hogy az odavágókon csak ez a meccs végződött döntetlennel (1-1). Ha figyelembe vesszük, hogy az olaszok mindig nehezen kapják el a fonalat, valamint, hogy akkor még a Milan lejátszott bajnoki nélkül lépett pályára, akár kedvező eredménynek is tekinthető az idegenbeli iksz rájuk nézve. A milánói ördögök szurkolóit azonban elgondolkodtathatja, hogy közben a hétvégi nyitófordulóban kedvenceik kikaptak az újonc Verona otthonában, míg a PSV eddig három győzelemmel és egy döntetlennel áll. Utóbbit a hétvégén gyűjtötte be, ami arra utalhat, hogy a hollandok fiatal csapata nem tud két sorozatra egyformán koncentrálni.

Bajnokok Ligája, rájátszás visszavágói (előző eredmény):
Zenit Szentpétervár - Pacos de Ferreira 19.00 (4-1) Digi1.hu, Dolce1, Digi2.ro
Maribor - Plzen 21.45 (1-1)
Celtic Glasgow - Sahtyor Karagandi 21.45 (0-2) Digi2.ro
Real Sociedad - Olympique Lyon 2-0 Digi2.hu, Dolce2, Digi3.ro
Maribor - PSV Eindhoven 1.1 Digi1.hu, Dolce1, Digi1.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: